Kreidler bicikli

ONO ŠTO SIGURNO JOŠ NISTE ZNALI

1888. ROĐENJE USPJEŠNE PRIČE …

ime koje budi sjećanja.

Već preko 100 godina Kreidler predstavlja sinonim za kvalitetne proizvode. U 1888. godini utemeljeno poduzeće ime je izgradilo ponajviše kroz proizvodnju mopeda i motocikala. Da li poznajete nekog tko je u svojim četrdesetima i kome se ne zacakle oči kada se prisjeti svoje mladosti i „dobrog starog Kreidler-Floretta“.

1986. TRADICIJA NA NOVOM PUTU

Gotovo stoljeće nakon utemeljenja poduzeća koje je bilo poznato po mnogim uspjesima njihove voljene kolekcije motocikala, Rheda-Wiedenbrück odabran je kao proizvodno postrojenje za novu proizvodnu liniju – bicikle. Cilj je bio pretočiti ime Kreidler i time povezano povjerenje u uspješne motorizirane modele u bicikle. Ovdje je sazrjela ideja da se razviju bicikli koji će uz pomoć svoje visokokvalitetne tehnike i suvremenog dizajna osvojiti njemačko tržište.

Isprva samo nejasna vizija ubrzo je postala stvarnost, jer je dobar imidž imena također uspješno pretočen u kolekciju bicikala koju su biciklisti oduševljeno prihvatili. Nakon devet godina ponovno je pokrenuta i proizvodnja motoriziranih dvokotača. Florett i Mustang nisu trebali više biti samo nostalgična sjećanja, već su uz pomoć novog izgleda i korištenja moderne tehnologije trebali zauzeti svoje zavrijeđeno mjesto u povijesti.

Iako je proizvodnja 2000. godine još jednom preseljena, ovaj puta u Oldenburg u
Niedersachsenu, dokazali su i ispunili svoja obećanja. Ovo je bio vrlo važan korak kako bi se očuvala kompetencija povezivanja i učinkovite proizvodnje. Ovo Vama, kao krajnjim potrošačima, ide u korist u vidu cijene samih proizvoda.

2006. IME KOJE JE OSVOJILO NJEMAČKU I EUROPU

Danas se na Kreidler možemo osvrnuti kao na poduzeće koje je iza sebe ima stoljeće ispunjeno važnim događajima, te se sa velikim iščekivanjem možemo okrenuti prema budućnosti. Ime Kreidler više se ne može zanemariti na njemačkom tržištu bicikala. Kreidler je postao značajno ime u točkama sigurnosti i kvalitete, te se više ne oslanja samo na uspješnost motocikala, već je poznat i po omiljenoj i pouzdanoj kolekciji bicikala.